Vanilieis

iselsker08e

Ingredienser:

½ l fløde
6 æggeblommer
200g sukker
1 vaniljestang

Vejledning:

Hæld fløden i en gryde og flæk vaniljestangen. Skrab indholdet ud i fløden og varm dette langsomt op for at trække aromaen ud af vaniljestangen.

Æggeblommer og sukker piskes grundigt sammen til sukkeret er opløst af blommerne.

Tilsæt herefter æggemassen langsomt til fløden imens dette varmes op til lige før kogepunktet.

Køl nu massen ned inden den køres på din ismaskine.

Kommentarer  

0 #10 Maja Vang 16-12-2012 20:30
Super lækker is, tilsatte 50 g chokolade og 50 g marcipan. Det tog ikke lang tid før den var spist :-)
-4 #9 Laila 23-08-2012 17:08
jeg ville nok nöjes med 70 gram sukker og 4 aeggeblommer SAMT erstatte halvdelen af flöden med almindelig maelk.
-2 #8 peter 05-08-2012 02:53
Har netop spist af isen og må bare give kaptajn knas helt ret: opskriften er rædselsfuld og giver kvalme. Sikke en begmand.
+1 #7 Guest 29-08-2011 07:37
Citerer Anonym:
Prøvede opskriften i lørdags til lun æblekage efter at have ændret lidt på den....nøj den blev go', men skal helst kun spises som tilbehør til noget andet - alene bliver det "for meget af det gode".

½ l fløde
2 dl mælk
5-6 æggeblommer
150g sukker
1 vaniljestang


Øhh er det stadig en flødeis? eller er det en gelato eller er det noget helt andet
+1 #6 Guest 17-01-2011 14:15
Prøvede opskriften i lørdags til lun æblekage efter at have ændret lidt på den....nøj den blev go', men skal helst kun spises som tilbehør til noget andet - alene bliver det "for meget af det gode".

½ l fløde
2 dl mælk
5-6 æggeblommer
150g sukker
1 vaniljestang
+2 #5 Rasmus 09-09-2010 15:05
Tak til dig, der har lavet denne lækre hjemmeside.

Hvor er det negativt at skrive som Kaptajnknas har gjort. Hvad med lidt konstruktivitet...

Jeg vil prøve opskriften, som den er i aften, og jeg regner med, at isen bliver super!


:-) Rasmus
+6 #4 Mikkel 30-04-2010 13:56
Er mælk ikke altid godt at fortynde fløde med ? c",) (syns os det lyder lidt voldsomt uden mælk i)ELLERS prop 2 dl mælk extra i og derved fortynde den c",) så er der osse mere is .. hehe

Citerer Thomas:
Citerer kaptajnknas:
Opskriften er elendig....

jeg elsker fløde, men synes at denne er for kvalm.

Sukkermængden er for står - får halsbrand når jeg spise isen

Tror også med fordel en eller to æggeblommer kunne være sparet væk. Smager kraftigt igennem.


Super kommentar. Det du lige beskriver her, er jo egentlig bare en halvering af opskriften.. :P Har du nogle forslag til hvad man kan komme i som erstatning til det du fjerner?
0 #3 camilla 23-04-2010 09:50
Drop aeggene, erstat med lidt cornflour, og halver sukkermaengden.
+1 #2 Thomas 30-03-2010 18:41
Citerer kaptajnknas:
Opskriften er elendig....

jeg elsker fløde, men synes at denne er for kvalm.

Sukkermængden er for står - får halsbrand når jeg spise isen

Tror også med fordel en eller to æggeblommer kunne være sparet væk. Smager kraftigt igennem.


Super kommentar. Det du lige beskriver her, er jo egentlig bare en halvering af opskriften.. :P Har du nogle forslag til hvad man kan komme i som erstatning til det du fjerner?
+26 #1 kaptajnknas 01-10-2009 01:06
Opskriften er elendig....

jeg elsker fløde, men synes at denne er for kvalm.

Sukkermængden er for står - får halsbrand når jeg spise isen

Tror også med fordel en eller to æggeblommer kunne være sparet væk. Smager kraftigt igennem.

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB